Historien om vingården Viberti Giovanni börjar när Cavalier Antonio Viberti köper Locanda del Buon Padre. Året var 1923 när Antonio började producera vin till gästerna i källaren på Buon Padre. På den tiden var Dolcetto, Barbera och Nebbiolo de 3 druvorna vinifierade ensamma av Cavaliere och försäljningen av viner ägde nästan uteslutande rum inom Buon Padre.
1967 tog den andra sonen Giovanni, assisterad av sin fru Maria, de första stegen i den lilla familjekällaren.
Marias närvaro blir grundläggande för vinkällaren och för Buon Padre. En matlagningskvinna som är direkt involverad i tillagningen av rätter, bidrar med sitt arbete och sitt människovärde till källarens, vinernas och familjens tillväxt.
På 70-talet växer källaren, tack vare de nya lokalerna där de påbörjar den första jäsningen i cementtankar.
I slutet av 80-talet började de första mikrovinifieringarna av de enskilda vingårdarna i temperaturkontrollerade ståltankar och den första exklusivt lokala försäljningen började expandera i de europeiska länderna. 90-talet markerar början på exporten på den växande amerikanska marknaden.
För att fortsätta behöver vi veta att du är 25 år eller äldre.