En äkta odlar-champagne från Rosornas by.
Jean Dumangin Champagne har väldigt djupa rötter inom vinodling, dagens familj är 11:e generationen Dumangin. Med säkerhet kan man gå tillbaka till 1645 och Firmin Dumangin.
1895 buteljerades första flaskan Champagne Dumangin, och det var av Hippolyte Dumangin och varumärket var ”Hte Dumangin”. Tyvärr blev glädjen lite för kort, för phylloxera pesten förstörde vingården, men Hippolyte byggde upp sin vingård igen med hjälp av sina söner, Alcide och Achille.
1909 gjordes en liten förändring av varumärket, och nu blev det istället ”Ach Dumangin”.
1960 kom Achilles son, Maurice ihop med sina 3 söner Jean, Guy och Jacky och gjorde en liten förändring till på varumärket och nu till M. Dumangin & Fils.
1963 började bröderna att verkligen få igång exporten av sina champagne och Italien var det största exporten för dem, sedan Belgium.
1964 släpptes deras första vintage champagne och med deras kvalitet på deras vanliga champagner, blev dessa vintages en otrolig succé för bröderna och de fick inför allokering på sina champagner till Italien. Jean´s två barn, Laurent och Francois, gjorde den senaste varumärkets ändringen och nu till E.A.R.L Jean Dumangin år 1991. Samtidigt gjorde en expansion av vingården till området Vitry-le-Francois, där fokus är Chardonnay och nu kunde de börja producera deras flaggskepps champagne ”Blanc de Blancs Terroir”.
2016 erhöll Jean Dumangin utmärkelsen High Enviromental Value certifikationen och den totala ytan är på 9ha.
För att fortsätta behöver vi veta att du är 25 år eller äldre.