1947 startade Luciano Canella sitt vinhus och producera sitt första vin från Valdobbiadene. Han hade fått upp ögonen för vin under den tid som han hjälpte sina mamma, Giovanna Canella, i hennes restaurang där han var lite av en allt-i-allo.
1952 hade hans lätta och friska viner blivit så populära bland hotell, restauranger, barer ov i området så hela familjen fick hjälpa till i vinhuset i San Francesco, San Doná.
1958 spreds sig ryktet om hans viner och Luciano själv var mycket på resande fot i området för att se till att de bästa restaurangerna hade hans viner och så kända personer som möjligt sågs dricka dem. På ett foto kunde man se en av Italiens största skådespelare, Vittorio Gassman, skåla med Tocai Canella på Ristorante Geremia.
1960 lanserades den första klassiska etiketten med Canella, som är grunden till även dags etiektt.
1962 var året då hela rangen av vin blev Prosecco. Även om detta var tiden när folket ville dricka tunga, fylliga röda viner och lätta vita viner med hög alkohol, men Luciano trodde på prosecco och gjorde slag i saken.
1964 började familjen Canella med reklam med stora skyltar efter vägarna i området. Ju större skyltar, desto bättre var filosofin för Canella.
1988 blev ett år med stor förändring för Canella, det var året som Canella för första gången buteljerade den världskända drinken BELLINI på flaska. Venedig hade blivit världskänd för den rosa persika drinken och folk från hela världen kom till Venedig för att smaka denna drink. BELLINI original på flaska gjorde Canella till ett av världens mest kända prosecco varumärke.
Succén fortsätter för Canella BELLINI och nu har även ROSSINI lanseras.
För att fortsätta behöver vi veta att du är 25 år eller äldre.