Shanky’s Whip: Mörk och förförisk

April 05, 2023 2 minuters läsning

Shanky’s Whip: Mörk och förförisk

Saint Patrick's Day har redan passerat för i år, men det betyder inte att vi inte kan fortsätta njuta av en god irländsk drink. En dryck som verkligen sticker ut från mängden är Shanky's Whip - en mörk och förförisk Irish Whiskey Liqueur som är full av karaktär.

 

Det som gör Shanky's Whip så speciell är dess unika kombination av smaker. Skaparna ville inte göra en vanlig spiced-whisky eller en vanlig Irish Cream, utan ville i stället skapa något som verkligen stack ut. Det sägs att Shanky själv var trött på den brännande känslan av vanlig whiskey, men älskade smaken av stout och vanilj. Så han kombinerade dessa smaker med irländsk whiskey och skapade Shanky's Whip.

 

När du tar en sip av Shanky's Whip kommer du att uppleva smaker av karamellig och vaniljig kola och chokladrullade körsbärsäpplen. Det finns definitivt en hel del sötma här, men den generösa styrkan på 33 % balanserar upp och ger en kryddig spänst i slutet av smakresan.

 

Shanky's Whip kan avnjutas på många olika sätt. Den kan serveras som en svalkande grogg på egen hand, som en shot på is med en skvätt Coca Cola eller som ingrediens i en cocktail. Oavsett hur du väljer att dricka din Shanky's Whip är det en härlig och annorlunda smakupplevelse.

 

Det är inte konstigt att Shanky's Whip har tagit marknaden med storm. Det är en dryck som verkligen står ut från mängden och som är svår att motstå för den som älskar att utforska nya smaker. Så nästa gång du är sugen på en god irländsk drink, varför inte ge Shanky's Whip en chans? Du kanske upptäcker en ny favoritdryck!

 

RECEPT

Cold Brew

Espresso Martini i alla ära, men let’s face it – den kräver lite finess och allra helst ett par timmars bartendererfarenhet i bagaget. Har du inte det, eller vill glänsa med något lite mer originellt, så har vi svaret här.

 

Du behöver:
1 del Shanky’s Whip
4 delar kallt kaffe
Is
Martiniglas

 

Gör så här:
Häll allt över is i glaset – et voilà!


Champagne Jacquart Mosaïque Signature Brut - 5 år av förfining

Champagne Jacquart Mosaïque Signature Brut - 5 år av förfining

October 16, 2023 1 minuters läsning

Fyllig, graciös och raffinerad - så kan man sammanfatta Champagne Jacquart Mosaïque Signature Brut som har fått mogna i hela 5 år. Under den perioden har vinet utvecklats för att nå sin fulla potential, och bubblorna har blivit ännu finare och mer förföriska...
Liquore Strega: En smakresa genom örtträdgårdar

Liquore Strega: En smakresa genom örtträdgårdar

September 22, 2023 2 minuters läsning

Tänk dig en kall höstkväll. Du sitter vid en öppen eld med en varm filt omkring dig, och i din hand håller du ett glas av Liquore Strega: En italiensk örtlikör som bär på en rik historia och en touch av magi...

Fee Brothers Bitters: En gamechanger

Fee Brothers Bitters: En gamechanger

April 12, 2023 2 minuters läsning

Bitters är en gamechanger för alla som älskar att experimentera i köket eller i baren. Dessa små flaskor med koncentrerade smaker kan göra en stor skillnad i dina drinkar eller maträtter, och de kreativa sätt som du kan använda dem på är nästintill oändliga...
Shanky’s Whip: Mörk och förförisk

Shanky’s Whip: Mörk och förförisk

April 05, 2023 2 minuters läsning

Saint Patrick's Day har redan passerat för i år, men det betyder inte att vi inte kan fortsätta njuta av en god irländsk drink. En dryck som verkligen sticker ut från mängden är Shanky's Whip - en mörk och förförisk Irish Whiskey Liqueur som är full av karaktär...