På vår blogg kan du läsa mer om våra drycker och hur de bäst kombineras till både mat och tillfälle. Klicka här för att läsa mer
Röda viner
Vita viner
Mousserande viner
Rosé viner
BEHÖVER DU HJÄLP?
På vår blogg kan du läsa mer om våra drycker och hur de bäst kombineras till både mat och tillfälle. Klicka här för att läsa mer
April 05, 2023 2 minuters läsning
När det kommer till klassiska cocktails är det få drinkar som kan mäta sig med en Mojito. Lätt, mintig och uppfriskande. Det finns något magiskt med en kall Mojito i handen, speciellt under varmare månader. Men vad är det egentligen som gör denna drink så speciell?
För det första är Mojito en perfekt balans mellan sött och syrligt. Den innehåller sockerlag, lime, färsk mynta, sodavatten och rom vilket i princip är sommar i ett glas. Dessutom är den lätt att mixa ihop, vilket gör den till en favorit bland bartenders.
Men det är inte bara smaken som gör Mojito så eftertraktad och fängslande utan även dess historia.
Den härstammar från Cuba och sägs ha skapats av Ernest Hemingway under hans tid på ön. Vissa hävdar att han skapade drinken för att hjälpa till att lindra huvudvärk efter alltför många Daiquiris. Vi skriver dock inte under på det här utan det är upp till var och en att ta reda på.
Och om du vill nörda ner dig ordentligt i Mojito-världen finns det till och med speciella Mojito-isbitar. När vanliga isbitar smälter menar många på att vattnet från isen förstör din Mojito. Rimligt ändå. Därför finns det iskuber gjorda av vatten, socker och limejuice som hjälper till att behålla den läckra smaken – även under en värmebölja.
RECEPT
Klassisk Mojito
Att göra en imponerande Mojito kräver några få enkla steg. Here we go!
Du behöver:
· Färsk mynta (cirka 8–10 blad)
· 1 1/2 msk socker
· 1/2 limeklyftor
· 45 ml ljus rom
· Sodavatten
· Krossad is
· En shaker eller stor glasburk
· En mortel eller en stöt
Gör så här:
1. Lägg mynta, socker och limeklyftor i en stor glasburk eller shaker. Använd en mortel eller en stöt för att muddla (krossa) ingredienserna tills myntan har frigjort sin smak och limejuicen har pressats ut.
2. Tillsätt rom och rikligt med krossad is till glasburken eller shakern. Skaka kraftigt för att blanda allt.
3. Häll blandningen i ett glas som är fyllt med mer krossad is.
4. Toppa med sodavatten och rör om försiktigt.
5. Garnera med en färsk mynta och lime.
Psst…
…för en mer oklassisk Mojito kan du testa att använda olika sorters frukt och bär i stället för lime, eller lägga till några droppar av en annan typ av sprit, som till exempel passionsfrukt eller hallonlikör.
October 16, 2023 1 minuters läsning
September 22, 2023 2 minuters läsning
Tänk dig en kall höstkväll. Du sitter vid en öppen eld med en varm filt omkring dig, och i din hand håller du ett glas av Liquore Strega: En italiensk örtlikör som bär på en rik historia och en touch av magi...
April 12, 2023 2 minuters läsning
April 05, 2023 2 minuters läsning
För att fortsätta behöver vi veta att du är 25 år eller äldre.