Den älskade Häxan!

July 11, 2024 2 minuters läsning

Den älskade Häxan!

Strega betyder häxa på italienska och Liquore Strega är en älskad italiensk klassiker sedan 1860, som just nu har en renässans världen över.

 

Enligt legenden är staden Benevento platsen för dåtida häxriter. Det sägs att häxor från hela världen samlades på natten kring ett magiskt valnötsträd, och att de hade skapat en trolldryck som för alltid förenade de par som drack den.

 

Strega är en av de mest kända och älskade italienska likörerna, den är unik och omisskännlig i sin smak, mycket tack vare att bara naturliga och exklusiva ingredienser används. 

 

För att skapa Strega börjar man med att mala cirka 70 utvalda örter och kryddor från hela världen, var och en med unika egenskaper. Bland dessa örter finner vi Ceylonkanel, florentinsk iris, italienska enbär, samnitmynta, som växer längs flodstranden i hela regionen Benevento, samt dyrbar saffran som lämnar sin karakteristiska gula färg. 

 

Strega likör lagras på ekfat under lång tid för att säkerställa en perfekt mognad av alla aromer och smaker. När resultatet är perfekt, tappas likören med 40% alkoholstyrka, på flaska och distribueras över hela världen.

 

Dess unika, men mångsidiga smak kan avnjutas på många sätt: ren, iskall eller blandad i mer sofistikerade long drinks, cocktails och kaffedrinkar.

 

Smarrigt, citrussyrligt, och magiskt gott:

Lemoncurd Dream

 

Du behöver: 

2 cl Strega Limoncello 

2 cl Strega Likör 

2 cl Galliano 

2 cl Sockerlager

2 cl Citronjuice 

Is 

Gör så här: 

  1. Blanda ihop alla ingredienser. 
  2. Servera med is och voila, det smakar som lemoncurd. 

Beställ hem din flaska idag: 

Strega Limoncello - https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/strega-8313301/

Strega Likör - https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/strega-70602/

 

Systembolaget Strega Limoncello: 

Nr. 83133

Pris. 279 kr/70cl/28%

 

Systembolaget Strega Likör: 

Nr. 706

Pris. 299 kr/50cl/40%


Den älskade Häxan!

Den älskade Häxan!

July 11, 2024 2 minuters läsning

Sommar med extra klass! - Canella Bellini

Sommar med extra klass! - Canella Bellini

July 10, 2024 1 minuters läsning

Bellini är den perfekta sommardrinken en solig dag. ingredienserna i en Bellini består enbart av prosecco, vit persika, samt lite vildhallon för att få den perfekta färgen. Inga tillsatser. Canella var den första som skapade originalet av Bellini 

Champagne Jacquart Mosaïque Signature Brut - 5 år av förfining

Champagne Jacquart Mosaïque Signature Brut - 5 år av förfining

October 16, 2023 1 minuters läsning

Fyllig, graciös och raffinerad - så kan man sammanfatta Champagne Jacquart Mosaïque Signature Brut som har fått mogna i hela 5 år. Under den perioden har vinet utvecklats för att nå sin fulla potential, och bubblorna har blivit ännu finare och mer förföriska...
Liquore Strega: En smakresa genom örtträdgårdar

Liquore Strega: En smakresa genom örtträdgårdar

September 22, 2023 2 minuters läsning

Tänk dig en kall höstkväll. Du sitter vid en öppen eld med en varm filt omkring dig, och i din hand håller du ett glas av Liquore Strega: En italiensk örtlikör som bär på en rik historia och en touch av magi...