0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Villa Poggio Salvi

Traditionellt vin som produceras med moderna metoder, det är Villa Poggio Salvis filosofi.

Vin görs i vingården, men när det når källaren är det väldigt viktigt att ha respekt för de egenskaper som varje årgång erbjuder.

Villa Poggio Salvi är en modernt uppbyggd vingård som ser fram emot framtiden med nya metoder, men man har respekt för den klassiska produktionen av eleganta Sangiovese Grosso-viner, lagrade på stora ekfat enligt historisk tradition.

Villa Poggio Salvi ligger optimalt till, högst upp på den södra sidan av Montalcino, med utsikt över Tyrrenska havet. Ren luft och doft som kommer från de täta ekskogarna och Medelhavet omger vingårdarna, och har lockat människor dit i alla tider.

Poggio Salvi betyder faktiskt "Den Hälsosamma kullen", och har sedan urminnes tider ansetts vara ett hälsobringande och rent område dit folk brukade söka sig, som skydd mot sjukdomar och virus.

Montalcino Historical Archives berättar att denna plats var känd för sina kvalitets viner redan på 1500-talet, och var ett favoritområde för aristokratin.

Betagen av landskapets skönhet, beslutade Pierluigi Tagliabue att köpa företaget 1979, då han omgående började omstruktureringen av egendomen. Idag har Villa Poggio Salvi 21 hektar vingårdar i Montalcino, alla planterade med Sangiovese Grosso. Gårdarna ligger på den optimala höjden, 300 och 500 meter, lerjord och vinden från Tyrrenska havet, gör marken och klimatet idealiskt för vinodling.

Villa Poggio Salvi drivs fortfarande av Pierluigi Tagliabue, tillsammans med hans sonson, vinmakaren Luca Belingardi.

Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino Rött vin, Italien , 369:- inkl moms
Villa Poggio Salvi Caspagnolo Chianti Colli Senesi Rött vin, Italien , 139:- inkl moms
Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino - PRISSÄNKT! Rött vin, Italien , 139:- inkl moms
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Fine Brands Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år