0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Livon

Den Livon bevingade kvinnan , en omisskännlig symbol för dem som vill smaka en speciell värld , även ett utmärkt vin:
Friuli. Ett lyckans land, där de gamla karaktäristiska vinrankorna växer, unik i världen, där vinet är inte bara är en ”smaknjutning”, utan även en tusenårig kultur och tradition.

Collio är kullarna som är soldränkta under dagarna och som skyddas bakifrån av för-aplerna Giulian och är vända mot det närbelägna Adriatiska havet, vilket har en positiv påverkan på klimatet och förhindrar extrema temperaturområden.

Jorden består av marls och lager av sandsten som kom fram när havsbotten blottades. Dessa sediment som är extremt smuliga och fattiga på organiska ämnen, har mycket bra dränering. Därför kan vinstockarnas rötter tränga djupt ner i jorden och nå det som är essensen, det unika i jorden. Och det är precis det som ger vinodlingen i Collio sin exceptionella kvalitet.

I Collio har vin odlats sedan urminnes tider, och odlingarna stimulerades även under romartiden och tiden efter det, under den långa tiden med styrning av venetianska republiken och sedan habsburgnarna.

Livon Sauvignon Blanc Vitt vin, Italien , 225:- inkl moms
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Fine Brands Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år