0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

J. Hofstätter


J. Hofstätter

Josef Hofstätter, en utbildad låssmed, drev en liten restaurang i Tramin tillsammans med sin fru Maria och producerade vin i deras källare. Han var affärsmässig och framtidsinriktad och grundade en vingård 1907 och handlade framgångsrikt inom vin.
Josef Hofstätter dödades barnlös 1942 och hans fru fortsatte att driva verksamheten med hjälp av deras länge anställd, Konrad Oberhofer.

Konrad Oberhofer gifte sig senare med Maria Hofstätters systerdotter, Luise, och tog till slut över vingården. Som en pionjär inom kvalitetsvin produktion i Alto Adige tappade Konrad Oberhofer sina egna viner istället för att sälja dem i bulk. Han började också vinifiera vingårdar med single vineyards viner. Med detta hade hann hörnstenen i filosofin om ursprungsviner hos Weingut J. Hofstätter.

Paolo Foradori, son till en vinfamilj från Trentino, gifte han sig med Luise och Konrad Oberhofers enda dotter, Sieglinde, 1959. Han förde vinodlingarna Barthenau, Oberyngam, Unteryngram och Oberkerschbaum till familjegården. Sedan dess har gården J. Hofstätter är den enda familje ägda vingården i Alto Adige som äger vingårdar på båda sidor av floden Adige.
Paolo Foradori använde första vingårdsbeteckningen ”Vigna” för första gången i Alto Adige och skrev den på etiketten som var tradition i den franska vinodlingsregionen Bourgogne. Med vinifieringen av Pinot Nero (Pinot Noir) "Vigna S. Urbano" bidrog han betydligt till framgången för denna druvsort i vingården i Mazon. i Alto Adige och i hela Italien.

Martin Foradori Hofstätter, son till Sieglinde och Paolo Foradori, initierade en era av modernisering och utvidgning för vingården 1992. År 1998 byggdes källartornet under ombyggnaden och utvidgningen av gården. Den står tyst fasthållen intill det imponerande församlingskyrktornet men är fortfarande ett avgörande inslag i byn. Under de följande åren skapades en ny vinbutik, en showvingård och, som en nyhet i Alto Adige, en ytterligare källare med eleganta betongfat.

2007 förvärvade Martin Foradori Hofstätter ”Vigna Rechtenthaler Schloßleiten”, en spektakulär Gewürztraminer-vingård ovanför Tramin, inte långt från Kolbenhof.
Hans passion för Riesling ledde till att han vågade sig in i vinodlingsområdet Mosel / Saar 2014, där han nu har främsta Riesling-vingårdar med Weingut Dr. Fischer.

Mer nyligen, 2017, utvidgade han till den angränsande Trentino-regionen i söder köpet av Maso Michei. Detta belyser än en gång positionen för vingården J. Hofstätter som en av de största familjerodlingarna i Alto Adige med unika, enastående vingårdsplatser.
Martin Foradori Hofstätter är en av de mest häftiga förespråkarna för ursprungsfilosofin i Alto Adige. Han strävar på ett kompromisslöst med fast etablering av ”Vigna” -klassificeringen som en beteckning för kvalitet och ursprung från en vingård.

J, Hofstätter Michei Sauvignon Vitt vin, Italien
J. Hofstätter Barthenau VignaS. Urbano Pinot Nero Rött vin, Italien
J. Hofstätter Joseph Gewürztraminer Vitt vin, Italien
J. Hofstätter Kolbenhofer Schiava Rött vin, Italien
J. Hofstätter Lagrein Rött vin, Italien
J. Hofstätter Mazon Riserva Pinot Nero Rött vin, Italien
J. Hofstätter Mezcan Pinot Nero / Blauburgunder Rött vin, Italien
J. Hofstätter Müller Thurgau Vitt vin, Italien
J. Hofstätter Weissburgunder Vitt vin, Italien
Vigneti delle Dolomiti IGT de Vite Vitt vin, Italien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Fine Brands Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år