0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Dr. Fischer


Dr. Fischer

Den historiska Weingut Dr. Fischer gården ligger i Ockfen, en liten by i en sidodal nära sammanflödet av floderna Saar och Mosel i västra Tyskland. Skriftliga register över vinframställning i Ockfen går tillbaka till Villa Occava-klostret, som grundades 975 e.Kr. vinodling fördes dock till romarna Mosel-Saar-Ruwer av romarna för mer än 2000 år sedan, enligt vinhistoriker.
Dr. Fischer gård är medlem i den prestigefyllda vinföreningen Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) och dess världsberömda Bockstein-vingård har noggrant avgränsats och klassificerats av föreningen som en "Grosse Lage", motsvarande en fransk Grand Cru-vingård - toppen av VDP: s kvalitetssystem. Dr. Fischer-Bocksteinhof gård vingårdar planteras uteslutande med Riesling.
I mars 2014 utnyttjade vinproducenten Nik Weis från Weingut St. Urbans-Hof på Mosel och Martin Foradori Hofstätter från Weingut J. Hofstätter, Alto Adige, Italien, det välkomna tillfället att delta i ett gemensamt ägande och återupplivning av den historiska Weingut Dr. Fischer-Bocksteinhof.
I ett annat projekt producerar Dr. Fischer vinhandlare Nik Weis och Martin Foradori Hofstätter från Weingut J. Hofstätter, ett vin från framställda druvor från Mosel-regionen, kallad Steinbock. En "Bock" är ett sticka - en vild bergsget på tyska, och "Stein" är en sten namnet återspeglar det faktum att detta djur bor i de branta sluttningarna på Mosels vingårdar.

Idag har Martin Foradori Hofstätter fullt ägande av Dr. Fischer

Dr. Fischer Riesling Saarburger Alte Reben Vitt vin, Tyskland
Dr. Fischer Riesling Trocken Vitt vin, Tyskland
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Fine Brands Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år