0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Brouwerij Van Honsebrouck


Brouwerij Van Honsebrouck

1865 - En dag i arbetet
Amandus Vanhonsebrouck är mannen som bryggeriets historia börjar med. Förutom borgmästaren har grundaren sin egen gård med mejeri, ett bryggeri och ett destilleri. Efter hans plötsliga död 1865 tar Emile - ett av tio barn - över dessa uppgifter.
1900 - Saint Joseph är född
Tillsammans med sin fru Louise De Poorter bosätter Emile sig i föräldergården i Werken. Men det dåliga förhållandet mellan Louise och hennes svärmor gör att det unga paret bestämde sig för att bygga sitt egna bryggeri någon annanstans och år 1900 föll ögonen på en liten gård i Ingelmunster, Louise födelseplats. Sint Jozef Brewery är ett faktum.
1922 - Efter första världskriget
Som mamma till fem förvaltar Louise också framgångsrikt bryggeriet. När Emile är nästan åttio år gammal bestämmer Louise att det är dags att lämna bryggeriet till sonen Paul. Tillsammans med sin bror Ernest håller han bryggeriet flytande efter förstörelsen under första världskriget.
1930 - Brewery expansion
Bröderna är ambitiösa och lyckas utvidga bryggeriet med en ny byggnad med fyra våningar. På detta sätt skapar de utrymme för ett malthus, en lagringsplats för korn och vattenskålar. Bottenvåningen kommer att vara ett fatlager med femton foder på 180 till 250 hektoliter. Innovationerna åtföljs av lanseringen av ett surgjort gammalt bruntöl som snabbt får popularitet.
1945 - Lager och export
Efter andra världskriget är bröderna också specialiserade på export och bryggning av lager. Det är en stor övergång som dock ger lite pengar. Bröderna lyckas dock hålla huvudet ovanför vattnet.
1989 - Slott som inspiration
Familjen Vanhonsebrouck är fortfarande den stolta ägaren till slottet Ingelmunster. Det är denna byggnad som är inspiration för Kasteel Donker, det allra första specialölet i Kasteelölen. Några år senare, 1996, följde Kasteel Blond och Kasteel Tripel.
1997 - Godkänd av Michael Jackson
1992 föreslog ölkännare Jef Van Den Steen att St-Louis Gueuze skulle vinna mycket popularitet om det fanns en ofiltrerad och flaskjäsad variant. Luc accepterar utmaningen och presenterar 1997 St-Louis Gueuze Fond Tradition i närvaro av den kända ölskribenten Michael Jackson.
2007 - Ett slott ut ur lådan
Bryggeriet använder Kasteel Donker som bas för det nya ölet Kasteel Rouge. Speciellt älskare av söta körsbär kan omedelbart vinnas för det nya tillskottet till slottfamiljen. Kasteel Rouges framgång märks också snabbt i Östeuropa och Västeuropa, Ryssland, Kina och USA.

Brigand Öl, Belgien
By Kasteel Barista Chocolate Quad Öl, Belgien
By Kasteel Barista Chocolate Quad - FAT Öl, Belgien
By Kasteel Cuvée du Château Öl, Belgien
By Kasteel Trignac XII Öl, Belgien
FILOU Belgisk Ale Öl, Belgien
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Fine Brands Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år