0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Berta

Berta räknas idag som Italiens ledande kvalitetsproducent av grappa, man har bland annat en patenterad teknik för att förvara de pressrester/pomace man hämtar hos vinproducenterna, detta gör att man kan destillera med bevarad fruktighet och druvkaraktär under hela året, då de andra bara kan göra optimal grappa precis runt skördeveckorna, då bara en liten del destilleras.

Historien började redan på 1800-talet då Francesco Berta från Alba i Piemonte producerade vin i regionen som är känd för sina vingårdar som sträcker ut sig över kullarna vid foten av Alperna. Då det på den tiden var den äldsta sonen som fick följa i sin faders fotspår, fick hans äldsta son Giovanni Berta fortsätta med vinproduktion, medan den yngste sonen Michele, utbildades till något så ovanligt som apotekare, då han även lärde sig att destillera och hjälpa vinodlare med att destillera grappa. Det var sedan hans son, Paolo, en professionell oenolog, som verkligen utvecklade denna verksamheten. Han lät 1947 bygga ett renodlat grappa-destilleri i Nizza Monferrato. Paolo hävdade att "-en bra grappa lagras på små ekfat". En vision som lever vidare än idag. En del varianter lagras i tunnor av äldre fransk ek, och en del går till stora bottis. Bertas "Riserva" grappor lagras i utvalda ekfat mellan 8-12 år.

För närvarande drivs Berta av Paolos söner, Gianfranco och Enrico, men även den fjärde generationen med Anna-Carla Berta är nu engagerade i firman. 2002 invigdes det nya mönsterdestilleriet "Roccanivo" i Asti, med tillhörande lagringskällare.

Berta Elisi 3000ml Grappa, Italien
Berta Elisi 500ml Grappa, Italien , 549:- inkl moms
Berta Il Duca Grappa, Italien
Berta Monprá 1500ml Grappa, Italien , 1 097:- inkl moms
Berta Monprá 700ml Grappa, Italien , 559:- inkl moms
Berta Oltre Il Vallo Grappa, Italien , 790:- inkl moms
Berta Paolo Berta Berta Selection Årgång 1995 Grappa, Italien
Berta Piasì Grappa, Italien , 559:- inkl moms
Berta Piasì 1500ml Grappa, Italien
Berta Roccanivo Grappa, Italien
Berta Roccanivo - 2007 Grappa, Italien
Berta Sant'Antone Grappa, Italien
Berta Solo Per Gian Grappa, Italien
Berta Tre Soli Tre Grappa, Italien
Berta Unica 3000ml Grappa, Italien , 2 990:- inkl moms
Berta Unica 500ml Grappa, Italien , 549:- inkl moms
Berta Valdavi Grappa, Italien , 559:- inkl moms
Berta Valdavi 1500ml Grappa, Italien
Castelleto dell Annunziata - First Edition Grappa, Italien
DiBerta d Erbe Amaro, Italien , 528:- inkl moms
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
Välkommen till Fine Brands Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år